Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog miješanja u izbore

SAD uveo sankcije protiv Rusa i najavljuju: Bit će ih još protiv ruskih vladinih dužnosnika i oligarha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD je u četvrtak uveo sankcije protiv 19 ruskih državljana i pet ruskih organizacija, uključujući ruske obavještajne službe, zbog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. i kibernetičkih napada, objavilo je američko ministarstvo financija.

Ministar financija Steve Mnuchin rekao je da će biti još sankcija protiv ruskih vladinih dužnosnika i oligarha "zbog njihovih destabilizirajućih aktivnosti". Nije rekao kada, ali je rekao da će te sankcije onemogućiti njihov pristup američkom financijskom sustavu.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Benjamin Netanyahu nezadovoljstvo situacijom SAD nezadovoljan politikom Izraela: Uvodi nove sankcije

"Administracija odgovara na zlonamjernu rusku kibernetičku djelatnost, uključujući pokušaj miješanja u američke izbore, destruktivne kibernetičke napade i upade u ključnu infrastrukturu", priopćio je Mnuchin.

Američke obavještajne službe zaključile su da se Rusija miješala u predsjedničku kampanju 2016. hakirajući računala i šireći propagandu, uključujući pokušaj pogodovanja Donaldu Trumpu. Rusija to niječe.

Američki posebni istražitelj Robert Mueller podigao je 16. veljače optužnice protiv 13 Rusa i tri ruske tvrtke, optuživši ih da su sudjelovali u kriminalnoj i špijunskoj uroti miješanja u izbore.

Ruse je optužio da su pod lažnim imenima na internetu širili propagandu, putovali u SAD radi prikupljanja informacija i organizirali političke skupove predstavljajući se kao Amerikanci.

Nove sankcije odnose na Ruse i tvrtke koje je optužio Mueller. Odnose se i na ruske tajne službe FSB i GRU te šest osoba koje su radile za GRU. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene