Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Američke Države poslale su proteklog vikenda novi val oružja i vojnih snaga u Europu kao još jednu poruku neprijateljski raspoloženom Kremlju.


Zračne snage SAD-a objavile su kako će NATO-ovim snagama poslati još 12 borbenih aviona 12 A-10 Thunderbolt II za vojnu vježbu Swift Response koju predvode Amerikanci a u kojoj sudjeluje 5000 vojnika iz 11 članica atlantskog saveza.

Vezani članci Zaleđena cesta Brza reakcija spriječila sudar na zaleđenoj cesti, gledali su se u oči dok su pokušavali izbjeći nesreću Sergej Lavrov Rusija vraća pozlaćenu ikonu koju je Dodik poklonio Lavrovu, u pomoć pozvan i Interpol

'Ratne igre' NATO-a, koje su počele 15. kolovoza trajat će četiri tjedna, do 17. rujna, a odvijat će se u Njemačkoj, Italiji, Bugarskoj i Rumunjskoj. Riječ je o najvećoj zračnoj vojnoj vježbi od Hladnog rata, piše News.com.au pozivajući se na Marine Corps Times.

NATO će prepoloviti broj zrakoplova na Baltiku

U Bugarsku, gdje se nalazi jedna od NATO-ovih jedinica, do kraja ovog bi tjedna trebala stići i četiri tenka, tri haubice i šest vozila za izviđanje,izjavio je kapetan Richard Ulsh, glasnogovornik Marine Corps Forces za Europu.

Vojna vježba i manevri NATO snaga odvijaju se kako bi se Rusiji pokazali mišići i smirile članice koje su zabrinute zbog ruske agresije na Ukrajinu. U ratu u istočnoj Ukrajini do sada je, navodno, život izgubilo 7000 osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook