Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki kirurzi uklonili su u bolnici u New Jerseyu jednoj ženi brzorastući maligni tumor težak 23 kilograma koji je tu veličinu dosegnuo dok je ona čekala više od mjesec dana pravo na zdravstveno osiguranje u kategoriji onih iznad 65 godina, objavili su u utorak medicinski izvori.


'Radilo se o mršavoj ženi s ogromnim trbuhom. Izgledala je kao da nosi trojke', kazao je dr Davir Dupree koji je operirao 65-ogodišnjakinju u Riverview Medical Centru u Red Banku, New Jersey.

Vezani članci Slika nije dostupna Operacija kao na filmu: Pacijent potpuno svjestan dok mu uklanjaju tumor na mozgu Slika nije dostupna PRVI PUT U HRVATSKOJ Radiofrekvencijom uklonili tumor: "Ne znam kaj su delali, ja nisam niš čula ni vidla!"

>> Dječak na leđima imao tumor teži od sebe

Nekih šest do osam tjedana prije prvog posjeta liječniku pacijentica je osjetila nelagodu u trbuhu i uočila da naglo dobija na težini. U trenutku kad je podvrgnuta operaciji njezine su noge bile otečene, imale je 24 kilograma više, bila je dehidrirana, a pretrage su pokazale da sarkom pritišće venu u abdomenu koja vodi krv u srce i da je ugroženog života.

Tumor za koji se čini da se razvio u masnom tkivu oko crijeva do trenutka zahvata već je okružio unutarnje organe i ukonjen je sloj po sloj tijekom petosatne operacije. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.