Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael ima namjeru ukloniti pedesetak cestovnih barijera kojima se ograničava kretanje Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćio je u nedjelju State Department nakon susreta američke državne tajnice Condoleezze Rice i izraelskog ministra obrane Ehuda Baraka.


Dokument State Departmenta, objavljen nakon što je Rice u Jeruzalemu pozvala da se poduzmu koraci kako bi se poboljšali životni uvjeti Palestinaca, ne pojašnjava koje će barijere biti uklonjene.

Vezani članci Petomjesečna beba spašena ispod ruševina u Gazi - 2 Čudo u Gazi: Iz ruševina spašen petomjesečni dječak, pronađen je pored majčina beživotnog tijela... Sukobu Palestine i Izraela ne nazire se kraj - 3 Netanyahu kaže da sukob s Palestinom još nije gotov: "Plaćaju i nastavit će skupo plaćati zbog toga"

"Izrael se obvezao smanjiti prepreke kretanju na Zapadnoj obali", kaže se u američkom dokumentu. "To će početi uklanjanjem oko 50 cestovnih blokada i hitnim koracima kako bi se poboljšala učinkovitost kontrolnih točki".

Izrael je i ranije dao slična obećanja koja nije ispunio, piše agencija Reuters. I dalje je zadržao stotine kontrolnih točaka, cestovnih blokada i drugih vrsta barijera na Zapadnoj obali.