Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Izrael rekao da će ukloniti cestovne barijere na Zapadnoj obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael ima namjeru ukloniti pedesetak cestovnih barijera kojima se ograničava kretanje Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćio je u nedjelju State Department nakon susreta američke državne tajnice Condoleezze Rice i izraelskog ministra obrane Ehuda Baraka.

Dokument State Departmenta, objavljen nakon što je Rice u Jeruzalemu pozvala da se poduzmu koraci kako bi se poboljšali životni uvjeti Palestinaca, ne pojašnjava koje će barijere biti uklonjene.

Pročitajte i ovo Ali Hamenei Prijete stabilnosti Nuklearna sila zlokobno najavila: "Ako se osjetimo ogroženima, nećemo imati izbora..." Rafah Nova ofenziva Izrael izveo zračne napade: Naredio evakuaciju 100.000 ljudi iz Rafaha

"Izrael se obvezao smanjiti prepreke kretanju na Zapadnoj obali", kaže se u američkom dokumentu. "To će početi uklanjanjem oko 50 cestovnih blokada i hitnim koracima kako bi se poboljšala učinkovitost kontrolnih točki".

Izrael je i ranije dao slična obećanja koja nije ispunio, piše agencija Reuters. I dalje je zadržao stotine kontrolnih točaka, cestovnih blokada i drugih vrsta barijera na Zapadnoj obali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene