Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč prijetnjama

SAD i Južna Koreja ipak počeli s vojnim vježbama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja i Sjedinjene Države, usprkos prijetnji Pjongjanga, počeli su veliku zajedničku vojnu vježbu u kojoj sudjeluje gotovo 40.000 vojnika.

U vježbi koja se treba završiti 18. ožujka, sudjeluje 18.000 američkih vojnika, među kojima 10.000 stacioniranih izvan Južne Koreje, i 20.000 južnokorejskih, priopćio je glasnogovornik združenog američko-južnokorejskog zapovjedništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obama brani saveznika Odgovor na napad: SAD i Južna Koreja dogovorili vojne vježbe Slika nije dostupna Gotovo 100.000 vojnika Unatoč prijetnjama Sj. Koreje počeli vojni manevri Južne Koreje i SAD-a

>> Sjeverna Koreja prijeti uoči vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje

U ovogodišnjoj vježbi sudjeluje ipak manji broj vojnika nego lani, a nema ni američkih nosača zrakoplova, zbog operativnih razloga, rekao je glasnogovornik. Sjeverna Koreja je u nedjelju objavila da će prekinuti pregovore o svom nuklearnom razoružanju, kao odgovor na tu vojnu vježbu. Pyongyang je vojnu vježbu nazvao pripremom za invaziju te je napomenuo da je njegova vojska u potpunom stanju pripravnosti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene