Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemamo drugih opcija'

Sjeverna Koreja prijeti uoči vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja priopćila je da će pojačati svoj nuklearni arsenal te da je više ne obvezuje sporazum kojim je okončan rat na Korejskom poluotoku zbog zajedničkih vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje koje počinju u ponedjeljak.

Ta je izjava uslijedila samo nekoliko dana pošto je jedan visoki kineski diplomat rekao da Peking želi da međunarodni pregovori o okončanju sjevernokorejskog nuklearnog programa, koji su trenutačno u zastoju, počnu prije srpnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovo 100.000 vojnika Unatoč prijetnjama Sj. Koreje počeli vojni manevri Južne Koreje i SAD-a Slika nije dostupna 'Nepobjedivi duh’ SAD i Južna Koreja počele zajedničke vojne vježbe

Sjevernokorejska vojska osudila je u nedjelju predstojeće vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje nazvavši ih pripremom za invaziju. Također je priopćila da će se proces denuklarizacije Korejskog poluotoka naći na mrtvoj točki te da će Pjongjang ojačati svoju nuklearnu prijetnju.

'Revolucionarne oružane snage (Sjeverne Koreje) neće imati drugih opcija i morat će primijeniti nemilosrdnu fizičku silu jer protivnik namjerava naškoditi Sjeveru', priopćila je vojska, a prenosi agencija KCNA. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene