Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saakašvili pao ispod 50 posto, moguć drugi krug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski čelnik Mihail Saakašvili uvjerljivo je pobijedio na predsjedničkim izborima, pokazali su prvi rezultati objavljeni u nedjelju, no ipak je suočen s mogućnošću potencijalno riskantnog drugog kruga izbora.

Nakon četvrtine prebrojanih glasova Saakašvili, ima 48.55 posto glasova, nedovoljno za pobjedu u prvom krugu. Raniji rezultati s manjeg uzorka aktualnom su predsjedniku davali više od 50 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Slika nije dostupna Suđenje za kolovoški rat Gruzijski predsjednik brani odluku zbog koje je zaratio s Rusijom

Nakon što su izlazne ankete i prvi rezultati ukazivali na
Saakašvilijevu pobjedu u prvom krugu tisuće su se prosvjednika okupile u prijestolnici optužujući ga za namještanje izbora.

Zapadni promatrači su priopćili da su izbori bili uglavnom pošteni čime su otežali oporbi osporavanje izbornih rezultata.

Saakašvili bi se u možebitnom drugom krugu izbora 19. siječnja vjerojatno suočio s Levanom Gačečiladzeom koji se po nepotpunim rezultatima nalazi na drugom mjestu s 26,12 posto glasova.

Drugi krug bi bio riskantan za Saakašvilija jer bi njegov protivnik vjerojatno dobio glasove drugih oporbenih kandidata eliminiranih u prvom krugu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene