Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDAO I TENK

Ruski vojnik se predao za novčanu nagradu i ukrajinsko državljanstvo: ''Nije vidio smisao rata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski vojnik se predao ukrajinskim vojnicima za nagradu od 10.000 dolara. Ukrajincima je predao i tenk. Dobio je i priliku za dobivanje ukrajinskog državljanstva. Ukrajinski državni proizvođač oružja rekao je da će dati 500.000 dolara za svaki ruski zaplijenjeni borbeni helikopter.

Jedan od Putinovih vojnika koji se bore u Ukrajini, predao se u borbenom tenku T-72B3, nakon što su dvojica njegovih kolega pobjegla kući. Njegov zapovjednik mu je zaprijetio da će ga ubiti.

Viktor Andrusiv, ukrajinski ministar unutarnjih poslova, rekao je da je Miša telefonom kontaktirao ukrajinsku nacionalnu policiju i dogovorio mjesto za sastanak.

Ukrajinska vojska odabrala je mjesto gdje će se vojnik predati. Koristila je dron s kamerom kako bi se uvjerili da nije riječ o zasjedi. Specijalne snage su zadržale Mišu, prenosi Daily Mail.

''U Nacionalnoj policiji identificirali smo telefone koje koriste Rusi. Na ovim telefonima redovito šaljemo SMS poruke s informacijama o tome kako se predati i predati opremu'', pojasnio je Andrusiv.

Dodao je da ih je Miša kontaktirao prije nekoliko dana. ''Proslijedili smo informaciju o njemu ukrajinskoj vojnoj obavještajnoj službi. Nije vidio smisao ovog rata. Rekao nam je da su gotovo ostali bez hrane,a da je vojno upravljanje u kaosu i da ga praktički nema. Rusi odustaju!", istaknuo je Andrusiv.

Pročitajte i ovo Karta Ukrajine SEPARATISTIČKA REPUBLIKA Iz Luganska najavili potez koji bi mogao dodatno zakomplicirati stvari u Ukrajini, stigao im je i odgovor

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čestitka za njihov dan Putin se obratio ruskim vojnicima u Ukrajini, pogledajte što im je poručio o njihovu ponašanju u "specijalnoj vojnoj operaciji"

Ukrajinski državni proizvođač oružja Ukroboronprom napomenuo je da će dati 500.000 dolara za svaki borbeni helikopter koji se zaplijeni Rusima, a koji je još uvijek upotrebljiv.

Ranije je ponudio milijun dolara nagrade za hvatanje ruskih zrakoplova. Rečeno je da se ponuda odnosi i na ruske trupe koje žele promijeniti stranu.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene