Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANTIRATNI KOMENTARI

Za ne povjerovati: Ruski učenici prijavili vlastitu učiteljicu jer je kritizirala napad na Ukrajinu, prijeti joj drakonska kazna

Ilustracija (Foto: Getty)
Ilustracija (Foto: Getty) Foto: Getty
Ruska učiteljica uhićena je nakon što nije podržala ruski napad na Ukrajinu, a prijavili su je učenici. Prijeti joj do 10 godina zatvora ili do 60.000 dolara kazne.

Ruska učiteljica uhićena je nakon što su je njezini učenici prijavili policiji zbog antiratnih komentara, javljaju lokalni mediji.

Navodi se da su učenici u južnom gradu Penza snimili razgovor s Irinom Gen, svojom učiteljicom engleskog, 18. ožujka. Kako se ističe, očito su bili uznemireni što planirano sportsko putovanje u Češku nije ipak u planu i pitali su učiteljicu za njezino mišljenje, piše BBC.

Prema navodnom transkriptu razgovora koji je objavila stranica Meduza, ona je rekla da je ispravno što je putovanje otkazano i da će se takve stvari nastaviti sve dok se Rusija "ne počne ponašati civilizirano".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hrabra novinarka Nestala ruska TV urednica koja je s antiratnim transparentom upala usred prijenosa uživo? Odvjetnik je ne može pronaći

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad na trgovački centar Ruska novinarka ubijena u bombardiranju Kijeva: U Ukrajinu je morala pobjeći jer je pisala o korupciji Putinove vlade

55-godišnjakinja je Rusiju usporedila sa Sjevernom Korejom i "izrazila pogled na rat u Ukrajini drugačiji od službenog", navodi Meduza.

Smatra se da bi se mogla suočiti s novčanom kaznom do 60.000 dolara ili zatvorskom kaznom do 10 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene