Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Primjeri prikazuju i nesreće koje su se zaista i dogodile.


Ruska policija upozorava javnost na novu opasnost: smrt uzrokovana selfijima. Tamošnja je policija zbog namjere da potakne 'sigurnije selfije' upozorila na statistiku koja govori da je prošle godine najmanje 10 ljudi poginulo, a 100 ozlijeđeno zbog neopreznog fotografiranja ove vrste, prenosi ruska agencija Tass.

Vezani članci Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio WTF (Foto: klyker.com) Netko im je podvalio vodu umjesto votke, to je jedino objašnjenje zašto su Rusi potpuno skrenuli

'Kul selfie može vas stajati života', piše u brošuri koju je policija počela dijeliti studentima i javnosti. Radi se zapravo o dvije stranice na ovom linku, na kojima infografike prikazuju savjete, ali i ponašanja koja nisu poželjna prilikom snimanja selfija.

Primjeri zapravo prikazuju i nesreće koje su se zaista dogodile, poput one kada se 21-godišnjak slučajno upucao u glavu, ili tinejdžera koji je poginuo kada se pokušao fotografirati na željezničkoj pruzi.

Policija je kreirala i stranicu na kojoj javnost i sama može dijeliti svoja neugodna iskustva ili upozorenja o opasnim situacijama, a na ovaj način žele podići svijest javnosti o tome kako ih 'moderni trendovi mogu odvesti ravno u smrt'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook