Ruski brodovi, ilustracija (Foto: AFP)
Ruski brodovi, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je diplomatskog predstavnika Sjeverne Koreje u Moskvu zbog incidenta, objavila je novinska agencija RIA.


Ruska granična straža zaplijenila je dva sjevernokorejska broda u ruskim teritorijalnim vodama u Japanskom moru i zadržala više od 80 Sjevernokorejaca nakon što je jedan brod napao rusku graničnu patrolu, objavio je utorak lokalni medij citirajući Saveznu sigurnosnu službu Ruske Federacije (FSB).

Vezani članci Povratak ruskih diplomata iz Sjeverne Koreje Ruski diplomati Sjevernu Koreju morali napustiti na vlastiti pogon: "Putnički prijevoz je zaustavljen, bio je to dug i težak put kući" Ruske željeznic (Foto: izismile.com) Ruskinje tvrde da su njihove željeznice najljepše na svijetu i spremne su to dokazati

Ruska granična patrola otkrila je dvije škune i 11 motornih brodica u ilegalnom ribolovu na istočnoj obali i zadržala prvo plovilo nakon čega je drugo započelo paljbu.

Tri ruska granična stražara ozlijeđena su u incidentu.

"Oba plovila su zaplijenjena", citirali su lokalni mediji FSB i kasnije objavili da je zadržano više od 80 Sjevernokorejaca.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je diplomatskog predstavnika Sjeverne Koreje u Moskvu zbog incidenta, objavila je novinska agencija RIA.

Oba plovila prevezena su u rusku istočnu luku Nahodku, objavila je novinska agencija Interfax.

Moskva je u srpnju optužila Sjevernu Koreju za ilegalno zadržavanje jednog ribarskog broda.

Pjongjang je rekao da je posada zadržana zbog narušavanja pravila ulaska u Sjevernu Koreju. (Hina)