Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema im druge

PUTIN PRIPREMA RUSIJU NA VELIKU PROMJENU 'To se više ne može odgađati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko gospodarstvo je na koljenima, a neke stvari su postale neizbježne.

Ruska ekonomska kriza toliko je uzela maha da predsjednik Vladimir Putin ozbiljno razmišlja o prodaji udjela u nekima od najprofitabilnijih državnih poduzeća.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

Putin je o privatizaciji već raspravljao s ruskim visokim dužnosnicima zaključivši kako bi se prodaja trebala odviti vrlo brzo, ali kako se ne bi trebalo ići ispod cijene.

Novi vlasnici moraju imati bazu u Rusiji, a tvrtke od strateške važnosti neće biti na prodaju.

Među tvrtkama čiji će se udjeli prodavati su i nacionalna aviokompanija Aeroflot, naftni gigant Rosneft te hidroelektra RusHydro. To su tvrtke u kojima sada većinu drži država.

Ruski ministar za ekonomski razvoj, Aleksej Uljukajev, rekao je kako se privatizacija više ne može odgađati, no da ipak nema razloga za paniku, prenosi ruska agencija Tass.

Podsjetimo, rusko gospodarstvo je u ozbiljnim problemima nakon nametanja zapadnih sankcija te pada cijena nafte. Statistika pokazuje kako 14 posto populacije živi u siromaštvu što u brojkama iznosi oko 20 milijuna ljudi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene