Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski ministar

PLAN IGRE U KREMLJU 'To je sve u Putinovoj glavi. Nemoguće ga je pročitati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što Hammonda ipak najviše muči, jest činjenica koju i sam priznaje, da kao diplomat uopće nije uspio pročitati Putina i njegove buduće poteze i namjere.

Britanski ministar vanjskih poslova je ljut i fasciniran ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a nije sretan ni zato što smatra da Rusija potkopava sve ono što Zapadna koalicija dobro radi u Siriji. Još više je ljut, jer nije u stanju pročitati Putinove namjere.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

"Meni je to konstantan izvor žalosti jer sve što mi radimo Rusi potkopavaju", rekao je britanski ministar poslova Phillip Hammond za Reuters u izbjegličkom kampu Zaatari u Jordanu, oko deset kilometara udaljenosti od granice sa Sirijom.

Hammond smatra da je Putin donio prevagu Bašaru al-Asadu u ratu koji već godinama bjesni u Siriji te optužuje Rusiju da gotovo i ne bombardira položaje Islamske države, već umjerenu opoziciju u Siriji.

"Rusi kažu, idemo pričati i onda pričaju, i pričaju, i pričaju. Problem s Rusima je dok pričaju oni i bombardiraju i daju podršku Asadu", kaže Hammond. Dodao je i kako su ruski napadi u Siriji prouzročili još veći val izbjeglica.

Ono što Hammonda ipak najviše muči, jest činjenica koju i sam priznaje, da kao diplomat uopće nije uspio pročitati Putina i njegove buduće poteze i namjere.

"Jednu stvar sam naučio, promatrajući Putina kao ministar obrane i sad kao ministar vanjskih poslova, nebitno je koliko ga promatrate jer nećete vidjeti ništa, on je u potpunosti zagonetan", zaključio je Hammond.

"Pojma nemamo koji je plan igre u Kremlju. Ne znamo to. Ne postoje vijeća koja o tome razgovaraju. To se sve događa u Putinovoj glavi", rekao je na kraju Hammond.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene