Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenut će s agresivnom politikom

PUTIN POKAZAO SLABOST Je li krah veličanstvene Rusije blizu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi skrenuo pažnju s domaćeg gospodarstva Vladimir Putin krenut će s još agresivnijom politikom.

Sljedeće dvije godine za Rusiju će biti kritične jer će pad cijene sirove nafte dodatno isprazniti već načetu državnu blagajnu. Zbog takve gospodarske situacije Ruska Federacija mogla bi doživjeti krah kakav je 1991. godine doživio Sovjetski Savez, kaže stručnjak za geopolitiku George Friedman za Mauldin Economics.

Pročitajte i ovo NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!" Vladimir Putin i Xi Jinping ciljaju jednu zemlju Američki obavještajci uvjereni: "Kina i Rusija planiraju novu invaziju. Ne vidimo zašto ne bi"

Friedman, kaže, svoju analizu temelji na nedavnoj odluci Kremlja da se obustave pozajmice koje, su jedno od glavnih sredstava ruskog predsjednika kojim širom svijeta održava privid ruske moći.

Takvo što bi Rusiju moglo stajati utjecaja na svjetskoj pozornici. Usto, neki bivši suradnici sad bi s emogli okrenuti SAD-u', kaže Friedman.

Potez je to koji Putin ne može skriti od ruske javnosti u kojoj se uporno trudi održati taj nacionalni duh. Jedan od pokušaja održavaju nacionalnog duha je i ruska intervencija u Siriju. 'Činjenica da Putin dopušta da ta njegova slabost izađe u javnost daje na uvid u kakvom je stanju zapravo njihov budžet', kaže Friedman.

Siguran je kako će Rusi u naredne dvije godine voditi puno agresivniju politiku ne bi li se skrenuo fokus s domaćeg gospodarstva. Takva politika mogla bi biti vrlo opasna.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene