Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv 'zapadnjačke propagande'

PROJEKT SPUTNJIK Putin će emitirati 'svoje' vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sputnjik će informacije objavljivati na mrežnoj stranici Sputniknews.com i putem radija u tridesetak zemalja, među kojima u Francuskoj, Kini i Sjedinjenim Državama.

Rusija je u ponedjeljak objavila da pokreće novu međunarodnu multimedijsku službu financiranu državnim novcem, koja će se boriti protiv 'agresivne propagande' Zapada i nuditi 'drukčije tumačenje' događaja u svijetu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Projekt pod nazivom Sputnjik obuhvatit će službu za strane jezike javne novinske agencije Ria-Novosti i radija Glas Rusije, koji su se u prosincu prošle godine spojili u veliku agenciju Rusija Danas (Rossija Segodnja), rekao je njegov direktor Dmitrij Kiseljov na tiskovnoj konferenciji.

'Protivimo se agresivnoj propagandi kojom se svijet hrani i koja nameće jednostrano mišljenje', istaknuo je Kiseljov, sporni voditelj poznat po oštrim komentarima o oporbi i o homoseksualcima.

Cilj Sputnjika, čije će se informacije objavljivati na mrežnoj stranici Sputniknews.com i putem radija u tridesetak zemalja, među kojima u Francuskoj, Kini i Sjedinjenim Državama, jest 'pokazati da je svijet multipolaran', istaknuo je.

Putin žestoko optužio Ukrajinu: 'Neprestano pucaju po tom području'

'Ponudit ćemo drukčije tumačenje događaja za kakvim postoji jaka potražnja u svijetu', kazao je Kiseljov. 'Svijet ne može biti crno-bijel, to donosi žrtve i krvoprolića', upozorio je.

Kiseljov je u prosincu 2013. odlukom predsjednika Vladimira Putina imenovan na dužnost ravnatelja novinske agencije Rusija Danas.

Kremlj već niz godina pokušava popraviti ugled Rusije u svijetu, gdje Moskvu nerijetko kritiziraju zbog progona oporbe, stroge kontrole civilnog društva i njezine navodne umiješanosti u ukrajinski sukob.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene