Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ometanje istrage

Putin žestoko optužio Ukrajinu: 'Neprestano pucaju po tom području'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne proruski pobunjenici, već suprotne snage koje neprestano pucaju na tom području, onemogućavaju rad međunarodnih stručnjaka na mjestu pada zrakoplova', rekao je Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je optužio ukrajinske snage da neprestano topništvom bombardiraju područje pada malezijskog Boeinga MH17 koji je u srpnju srušen u Ukrajini, čime sprečavaju objektivnu istragu.

Pročitajte i ovo Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći" Njemačka policija Istraga je u tijeku Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj: Ubio ih Rus

'Ne proruski pobunjenici, već suprotne snage koje neprestano pucaju na tom području, onemogućavaju rad međunarodnih stručnjaka na mjestu pada zrakoplova', rekao je Putin tijekom susreta u Pekingu s malezijskim premijerom Nadžibom Tazakom, prenosi agencija Ria Novosti.

On je pozdravio činjenicu da je malezijskim stručnjacima konačno dozvoljeno puno sudjelovanje u istrazi o padu zrakoplova u kojem je na istoku Ukrajine poginulo 298 osoba.

Kina i Južna Koreja dogovorile slobodnu trgovinu

Ruski predsjednik je također ponovo izrazio "iskrenu sućut obiteljima žrtava i cijelom prijateljskom narodu Malezije".

Boeing 777 Malaysia Airlinesa sa 298 osoba srušen je raketom 17. srpnja u Ukrajini dok je nadlijetao područje pod kontrolom pobunjenika.

Ubrzo nakon katastrofe, Sjedinjene Države i Kijev su kazali da je zrakoplov, na letu od Amsterdama do Kuala Lumpura, uništen raketom Bouk koju je pobunjenicima dostavila Rusija. Rusija je to opovrgnula i optužila ukrajinske snage za katastrofu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene