Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija NATO-u: 'Nemamo zajedničke neprijatelje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države u četvrtak nisu uspjele prevladati ruske primjedbe na planirano širenje proturaketne obrane SAD-a u Europu unatoč ponudi Washingtona da surađuje s Rusijom u suprotstavljanju prijetnji napadom raketama dugog dometa.

"Ne mogu zaključiti da smo se glede svega složili", rekao je glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer nakon razgovora NATO saveznika i Rusije.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

"Glede percepcije prijetnje očito postoji podjela".

Ruski veleposlanik pri NATO-u general Konstantin Totsky je rekao da će Moskva proučiti paket mjera jačanja suradnje u proturaketnoj obrani koje je ovoga tjedna iznio SAD, a koji uključuje razmjenu podataka ranog upozoravanja, zajedničko istraživanje, proizvodnju i vježbe. 

No u Rusiji je zamjenik premijera Sergej Ivanov odbacio ponudu. 

"Doista ne vidim temelje za razgovore o možebitnoj suradnji u strateškoj raketnoj obrani", rekao je Ivanov po navodima agencije Interfax.

Rusiju nisu uvjerila američka jamstva da su Iran i druge potencijalne prijetnje cilj prijedloga o razmještaju raketa presretača u Poljskoj i radarskih sustav u Češkoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene