Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kubanski predsjednik Raul Castro je rekao kako je zadovoljan rezultatima boravka u Moskvi, prvoga posjeta jednog kubanskog čelnika Rusiji od završetka Hladnog rata, a mediji su prenijeli kako je uspio postići dogovor o pomoći u iznosu od 354 milijuna američkih dolara.


'Odlazimo zadovoljni', rekao je 77-godišnji Castro nakon razgovora s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. Castro je tijekom višednevnog posjeta Moskvi pokušao oživjeti veze koje su između dviju zemalja zamrznute nakon raspada SSSR-a 1991. Poslovni list Vedomosti prenio je izjavu zamjenika ministra financija Sergeja Šatalova kako Rusija pristaje Havani dati zajam u iznosu od 270 milijuna dolara, uglavnom za kupnju i leasing ruskih poljoprivrednih i drugih strojeva.

Kao pomoć Havani, Rusija će dopremiti još 37 milijuna dolara vrijedno sjeme za razne biljne kulture, piše Vedemosti. Uz to je ruska državna banka VEB (Banka za razvoj i vanjsku ekonomsku aktivnost) objavila da će osigurati svotu od 47 milijuna za prodaju teretnog zrakoplova ruske proizvodnje Kubi.

Vezani članci Slika nije dostupna Fidel Castro se odrekao i posljednje službene dužnosti Slika nije dostupna Raul Castro: Ili ćemo ispraviti pogreške ili ćemo potonuti