Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Castro zadovoljan

Rusija Kubi daje zajam od 354 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski predsjednik Raul Castro je rekao kako je zadovoljan rezultatima boravka u Moskvi, prvoga posjeta jednog kubanskog čelnika Rusiji od završetka Hladnog rata, a mediji su prenijeli kako je uspio postići dogovor o pomoći u iznosu od 354 milijuna američkih dolara.

'Odlazimo zadovoljni', rekao je 77-godišnji Castro nakon razgovora s ruskim premijerom Vladimirom Putinom. Castro je tijekom višednevnog posjeta Moskvi pokušao oživjeti veze koje su između dviju zemalja zamrznute nakon raspada SSSR-a 1991. Poslovni list Vedomosti prenio je izjavu zamjenika ministra financija Sergeja Šatalova kako Rusija pristaje Havani dati zajam u iznosu od 270 milijuna dolara, uglavnom za kupnju i leasing ruskih poljoprivrednih i drugih strojeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obećao reforme Raul Castro: Ili ćemo ispraviti pogreške ili ćemo potonuti Slika nije dostupna Neostvareni ciljevi VIDEO: Kuba bijesna zbog igrice 'Ubij Fidela Castra'

Kao pomoć Havani, Rusija će dopremiti još 37 milijuna dolara vrijedno sjeme za razne biljne kulture, piše Vedemosti. Uz to je ruska državna banka VEB (Banka za razvoj i vanjsku ekonomsku aktivnost) objavila da će osigurati svotu od 47 milijuna za prodaju teretnog zrakoplova ruske proizvodnje Kubi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene