Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izravni letovi između Ukrajine i Rusije u nedjelju su u potpunosti prekinuti, što predstavlja novu fazu u krizi između Kijeva i Moskve koja će pogoditi stotine tisuća putnika u dvjema susjednim državama.


Posljednji zrakoplov poletio je iz Moskve i sletio u glavnu kijevsku zračnu luku Borspil u noći sa subote na nedjelju. Od tada nijedan izravni let ne povezuje dvije bivše sovjetske republike. Mjesečno na relaciji Ukrajina-Rusija zrakoplovom putuje prosječno 100.000 putnika.

Vezani članci Ruski predsjednik Vladimir Putin govori na konferenciji za novinare posljednjeg dana Foruma za pojas i cestu u Pekingu (Foto: AFP) Putin pozdravio zajedničko državljanstvo između Rusije i Ukrajine: "Prije ili kasnije to će dovesti do očekivanog rezultata" Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Rusija poručuje da Ukrajina ima priliku napraviti pozitivnu promjenu

"Nikada nisam mislio da će doći do ovoga", rekao je za AFP jedan od putnika s posljednjeg leta Moskva-Kijev, tridesetogodišniji ruski informatičar Aleksander Mihailin. "Ovo će mi jako zakomplicirati život", s obzirom na to da iz Moskve redovito putuje u Beč preko Kijeva. Objasnio je da je njega to bio najpraktičniji i najbrži način da stigne do Beča, a istodobno i najjeftiniji.

IGNORIRAJU UKRAJINU Za Francuze je Krim dio Rusije

Zabrana izravnih letova izravno će pogoditi brojne obitelji koji u objema državama imaju rodbinu.
Ovo je jedna od najdubljih kriza između dviju zemalja od proglašenja neovisnosti, a jedna od njih nastala je nakon ruske aneksije ukrajinskog poluotoka Krima u ožujku 2014. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook