Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPETOST RASTE

Zaoštravaju se odnosi između Rusije i Ukrajine: Obje zemlje provode vojne vježbe

Borbeni avioni - 2
Borbeni avioni - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Ruski borbeni avioni i brodovi vježbali su odvraćanje zračnih napada na pomorske baze i uzvraćanje zračnih napada na vojnim vježbama u Crnom moru, objavila je novinska agencija Interfax u srijedu, a istovremeno je i susjedna Ukrajina održala vojne vježbe.

Vježbe su održane u vrijeme velikih napetosti oko Ukrajine. Ukrajinski i američki dužnosnici upozoravaju da bi Rusija mogla napasti svog južnog susjeda, no Kremlj odbacuje te navode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OZBILJNO NAORUŽANJE Ruski bombarderi prelijeću neutralne vode iznad Aljaske. Putin: "Zapad ne shvaća ozbiljno ruska upozorenja da ne prelazi crvene linije"

"Oko 10 posada aviona i brodova Crnomorske flote u pomorskoj bazi Novorosijsk sudjelovalo je u ovoj borbenoj obuci", objavio je Interfax pozivajući se na navode Crnomorske flote.

Pročitajte i ovo NATO vojnici (Foto: Dnevnik.hr) OPOMENA RUSIJI NATO upozorio Rusiju da ne poduzima agesivne akcije na granici s Ukrajinom: "Moramo spriječiti vonu eskalaciju"

Borbeni avioni Suhoj i drugi avioni vježbali su odgovor na neprijateljske zračne napade trenažnim letovima iznad Crnog mora u suradnji s Crnomorskom flotom, navodi Interfax.

Ruska Crnomorska flota smještena je na Krimu koji je Moskva anektirala od Ukrajine 2014. godine. Kijev traži od Rusije da vrati Krim.

Ukrajina, koja optužuje Rusiju za gomilanje vojnika u blizini i navodi da bi Bjelorusija mogla slati migrante na njezine granice, pokrenula je u srijedu operaciju jačanja granica, uključujući vojne vježbe za protutenkovske i zračne jedinice.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene