Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

VIDEO Policija objavila detalje: Uhićeni osječki sudac Vekić i njegova prijateljica, ispitani su na PNUSKOK-u

Aktualno Galerija Sudac Zvonko Vekić Sudac Zvonko Vekić Foto: DNEVNIK.hr Pretres stana Nataše Sekulić Pretres stana Nataše Sekulić Foto: DNEVNIK.hr Pretres stana Nataše Sekulić Pretres stana Nataše Sekulić Foto: DNEVNIK.hr +0 Pretres stana Nataše Sekulić Galerija 1/4 >>
Osječki sudac Zvonko Vekić uhićen je pod sumnjom za pranje novca, doznaje Dnevnik Nove TV. Kroz jutro su obavljeni pretresi u Osijeku. Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica, pod istim optužbama. Oboje su ispitani u osječkom sjedištu PNUSKOK-a. Odvezli su ih policijski službenici, pretpostavlja se da ih prevoze u Zagreb.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave, objavio je USKOK.

''Navedene radnje se provode u Osijeku i odno se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda. U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.''

Dnevnik Nove TV doznaje da se radi o Zvonku Vekiću i njegovoj prijateljici Nataši Sekulić. Sudac je uhićen u njezinu stanu gdje je proveden i pretres. Tijekom jutra obavljeni su pretresi stanova i ureda u Osijeku nakon čega su ispitani na osiječkom PNUSKOK-u. Preuzeli su ih policijski službenici, pretpostavlja se da ih prevoze za Zagreb.

Sumnja se da su novac od mita pokušali oprati kupovinom novca i nekretnina.

''USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost'', navodi se u priopćenju.

''Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavili su kriminalističko istraživanje koje se vodilo radi kaznenih djela protiv službene dužnosti (Prijavljeni za više kaznih djela protiv službene dužnosti), i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – pranja novca'', objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

 

Podsjetimo, Zvonko Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja, osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića. Pušten je nakon što je USKOK po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Istraga je tada pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitan zadnji svjedok I on na slobodi: Osječki sudac Zvonko Vekić izašao iz Remetinca

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon Mamićevih otpužbi Posljednji od trojice uhićenih sudaca ispitan u USKOK-u, poriče sve optužbe

Tri osječka suca, među kojima je bio i Vekić, sumnjičili su se za primanje oko 400.000 eura mita od Zdravka Mamića u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega.

USKOK ga je je tada sumnjičio i za primanje mita u u obliku ljetovanja i putovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene