Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

OZBILJNO NAORUŽANJE

Ruski bombarderi prelijeću neutralne vode iznad Aljaske. Putin: "Zapad ne shvaća ozbiljno ruska upozorenja da ne prelazi crvene linije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva ruska strateška bombardera Tu-95 izvela su planirane, deset sati duge letove iznad neutralnih voda pored Aljaske, objavilo je rusko ministarstvo obrane dan nakon što se predsjednik Vladimir Putin požalio na zapadne zrakoplove u blizini ruskog zračnog prostora.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao da zapadni bombarderi nose "vrlo ozbiljno naoružanje“ dok lete unutar udaljenosti od 20 kilometara od ruske granice. U istom govoru je rekao da Zapad ne shvaća dovoljno ozbiljno ruska upozorenja da ne prelazi "crvene linije“.

Pročitajte i ovo Slike iz svemira (Foto: Twitter) - 23 može izazvati lančanu reakciju Rusija testirala oružje? Vojska SAD-a primijetila krhotine u svemiru

"Dva nosača raketa dugog dometa Tu-95MS izvela su planiran let u zračnom prostoru iznad neutralnih voda Beringovog prolaza, Čukotskog i Ohotskog mora“, stoji u priopćenju ruskog ministarstva.

Pročitajte i ovo NATO vojnici (Foto: Dnevnik.hr) OPOMENA RUSIJI NATO upozorio Rusiju da ne poduzima agesivne akcije na granici s Ukrajinom: "Moramo spriječiti vonu eskalaciju"

Već loši odnosi između Washingtona i Moskve dodatno su pogoršani proteklih tjedana jer SAD optužuje Rusiju za prijeteće ponašanje prema Ukrajini, a Rusija se žali na ono što naziva provokativnim manevrima američkih ratnih brodova u Crnom moru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene