Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija je dovršila povlačenje svojih postrojba koje su bile stacionirane u Gruziji, izjavio je zapovjednik ruskih kopnenih snaga Aleksej Maslov.


Nazočnost ruskih snaga u bivšoj sovjetskoj republici dugo je bila kamen smutnje između Gruzije i njezina velikog susjeda Rusije.

Vezani članci Mimohod - 3 FOTOGALERIJA Besmrtni partizanski odred: U Zagrebu obišli lokacije povezane s otporom antifašista Trgovina, ilustracija Trebao bi biti nešto zdravo, no proizvod su povukli s tržišta zbog viška pesticida

"U Gruziji više nema ruske vojske, ostali su samo pripadnici mirovnih snaga u Abhaziji i dio udruženih snaga u Južnoj Osetiji u kojima sudjeluje Gruzija", rekao je general Aleksej Maslov, prema novinskoj agenciji.

Mješovito kontrolno povjerenstvo riješava pitanje statusa nepriznate Južne Osetije i u njemu su, kao i u Združenim mirovnim snagama, predstavnici Rusije, Gruzije, te Sjeverne i Južne Osetije.

Tbilisi je optužio Moskvu da pokušava destabilizirati zemlju te da podupire separatiste u Abkaziji i Južnoj Osetiji, dvjema regijama koje su se odvojile od Gruzije tijekom rata u 1990-ima.

Gruzija se zalaže za povlačenje ruskih mirovnjaka i značajnije
uključivanje Europe i SAD u rješavanje ta dva sukoba.