Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabranjeno i emitiranje

Rusija bi mogla blokirati Youtube zbog protuislamskog filma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Youtube bi u Rusiji mogao biti u potpunosti blokiran, jer je ondje nedavno postavljen isječak iz filma protuislamskog sadržaja 'Nedužnost muslimana', rekao je ruski ministar komunikacija Nikolaj Nikoforov.

'To se možda čini duhovitim ili neozbiljnim, no zbog toga video klipa, Youtube bi mogao biti u potpunosti blokiran na području cijele Rusije', nakon što 1. studenoga stupi na snagu novi zakon o internetu, napisao je Nikiforov na Twitteru. Zakon je usvojen tijekom ljeta, a svrha mu je zaštititi maloljetnike od opasnih sadržaja, osobito pedofilskog i pornografskog karaktera ili sadržaja kojima se promovira droga.

>> Imam izdao fetvu: 'Pobijte sve koji imaju veze s tim filmom'

Nikiforovljeva izjava uslijedila je nakon objave ruskog glavnog odvjetništva da će zabraniti emitiranje filma 'Nedužnost muslimana' te ga staviti na popis ekstremističkih djela. U arapskom su svijetu prošli tjedan trajali žestoki protuamerički prosvjedi, kao i nasilje, nakon što je na Youtubeu objavljen 14-minutni isječak iz amaterskog filma u kojemu se vrijeđaju i ismijavaju islam i prorok Muhamed. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene