Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bomba u kafiću

Rusi tvrde: "Znamo tko stoji iza napada na Vladlena Tatarskog"

Aktualno Galerija Vladlen Tatarski Vladlen Tatarski Foto: AFP PHOTO / TELEGRAM / @VLADLENTATARSKYBOOKS / HANDOUT +0 Napad u St. Peterburgu Galerija 1/2 >>
Ruski Nacionalni antiteroristički odred za napad na blogera optužio je Ukrajince, ali i Alekseja Navaljnog.

Ubojstvo vojnog blogera Vladlena Tatarskog planirale su posebne ukrajinske službe, u suradnji s pristašama Alekseja Navaljnog, tvrdi ruski Nacionalni antiteroristički odred, prenose RIA Novosti.

"Teroristički napad počinjen 2. travnja u Sankt-Peterburgu na poznatog novinara Vladlena Tatarskog planirale su ukrajinske specijalne službe uz pomoć agenata iz kruga osoba koje surađuju sa takozvanim Antikorupcijskim fondom Navaljni, koje aktivno podupire privedena Daria Trepova", rečeno je u priopćenju za javnost, pišu RIA Novosti te dodaju da je Antikorupcijski fond u Rusiji proglašen ekstremističkom organizacijom te je zabranjen.

U napadu na kafić u Sank-Peterburgu poginuo je jedan od istaknutijih propagandista Kremlja, a u eksploziji su ozlijeđene 32 osobe.

Kafić je vlasništvo vođe Wagnera Jevgenija Prigožina.

On, međutim, smatra da je za ubojstvo odgovorna skupina radikala, a ne Kijev.

"Ne bih krivio režim u Kijevu za ta djela", rekao je Prigožin u ponedjeljak. "Mislim da djeluje radikalna skupina koja vjerojatno nije povezana s vladom" u Kijevu.

Danas prijepodne ruski mediji objavili su da je privedena Daria Trepova, osumnjičena da je sudjelovala u napadu na blogera. Ona je navodno u kafić dostavila kipić u kojem je bio eksploziv. 

Pročitajte i ovo Darja Trepova prva osumnjičena Uhićena žena za koju se sumnja da stoji iza bombaškog napada na ruskog blogera

Pročitajte i ovo Napad u St. Peterburgu Napad u Sankt-Peterburgu VIDEO Ubojita primopredaja: Pogledajte trenutak u kojem ruski bloger prima bombu

Odmah nakon napada počele su se širiti tvrdnje da iza njega stoji Ukrajina. No Kijev to demantira te tvrdi da se radi o ruskim unutarnjim obračunima.

"Pauci jedu jedni druge u staklenci. Bilo je pitanje vremena kada će domaći terorizam postati instrument unutarnje političke borbe u Rusiji", objavio je Mihajlo Podolnjak, savjetnik u uredu ukrajinskog predsjednika. 

Pojavila se snimka na kojoj se vidi trenutak eksplozije. Pogledajte ga OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene