Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prva osumnjičena

Uhićena žena za koju se sumnja da stoji iza bombaškog napada na ruskog blogera

Darja Trepova
Darja Trepova Foto: Twitter/Screenshot
Što se krije iza ubojstva vojnog blogera Vladlena Tatarskog bliskog Kremlju? Jedni tvrde da je to Putinova poruka Prigožinu, dok drugi upiru prstom u Ukrajince. U međuvremenu, uhićena je žena za koju se sumnja da je sudjelovala u napadu.

Darja Trepova, osumnjičena da je sudjelovala u napadu na ruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog je privedena, javlja TASS.

"Zbog sumnje u sudjelovanju u eksploziji u kafiću u Sankt-Peterburgu, zaposlenici Ruskog istražnog odbora, zajedno s operativnim službama, priveli su Darju Trepovu", rekli su u odboru.

U Sankt-Peterburgu je u nedjelju ubijen poznati vojni bloger, jedan od najglasnijih propagandista Kremlja Vladlen Tatarski (pravim imenom Maksim Fomin), a zasad se kao osumnjičena navodi Darja Trepova, koja mu je navodno donijela u kafić eksplozivnu napravu u obliku kipića. 

U eksploziji je Tatarski poginuo, a najmanje 32 osobe su ranjene, od kojih se njih deset nalazi u kritičnom stanju, izvijestile su Ria Novosti pozivajući se na Ministarstvo zdravstva. 

Ria Novosti citirale su jednog svjedoka koji je navodno prepoznao Darju Trepovu. "Ova je žena sjedila za našim stolom. Vidio sam je s leđa. Kad mu je poklonila figuricu, otišla je sjesti na drugo mjesto kraj prozora i zaboravila telefon za našim stolom", rekao je. 

Pročitajte i ovo Očevid nakon eksplozije 16 osoba je ranjeno VIDEO Poznati ruski vojni bloger poginuo u eksploziji u Sankt Peterburgu

"Voditelj na pozornici uzeo je figuricu iz kutije i izložio je, Vladlen ju je malo držao. I onda se dogodila eksplozija. Trčao sam, uši su mi bile začepljene. Mnogi ljudi bili su prekriveni krvlju", opisao je svjedok, prenosi CNN

Jedna svjedokinja kazala je da je žena koja se predstavila kao Nastja postavljala pitanja i razmjenjivala primjedbe s Tatarskim.

Darju su tražili zajedno sa suprugom, već su bili uhićeni

Prve informacije agencije Interfax govorile su da je Trepova uhićena, no ta je informacija demantirana. Navodno su je tražili zajedno s njezinim suprugom, Dmitrijem Rylovim. 

 

 

Darja Trepova rođena je, navode mediji, 1997. godine, a živi nedaleko od Sankt-Peterburga. Zajedno sa svojim suprugom uhićena je zbog antiratnog skupa u veljači 2022. Osim toga, Darja je, navodi se, među pristašama FBK-a i Alekseja Navaljnog.

Eksplozija u kojoj je navodno upravo ona izvršila atentat na Tatarskog dogodila se tijekom događaja koji je organizirao pokret "Cyber Front Z", a kafić u kojem se sve odvijalo navodno je u vlasništvu Jevgenija Prigožina, šefa Wagnera. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukrajina negira Wagner zauzeo Bahmut? Prigožin mahao ruskom zastavom s posvetom ubijenom blogeru

"Sućut svima koji su poznavali divnog ratnog izvjestitelja i našeg dobrog prijatelja Vladlena Tatarskog. Nadamo se da će svi odgovorni biti kažnjeni", stoji u objavi pokreta.

Podolnjak: Pauci jedu jedni druge

Službe Rusije još nisu objavile tko je izvršio napad na Tatarskog, no glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova uprla je prstom u Ukrajinu.

 

 

Mihajlo Podolnjak, savjetnik u uredu ukrajinskog predsjednika, sugerirao je pak da je do ubojstva došlo zbog unutarnjih borbi u Rusiji.

"Pauci jedu jedni druge u staklenci. Bilo je pitanje vremena kada će domaći terorizam postati instrument unutarnje političke borbe u Rusiji", objavio je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene