Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANTIVAKSERI I ANTIMASKERI

Jedna europska zemlja danas bilježi rekordan broj zaraženih, ali protivnici cijepljenja unatoč tome održali su prosvjed: "Ne želimo biti zamorci"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više tisuća ljudi prosvjedovalo je u subotu u Bukureštu, na poziv krajnje desnice, protiv "obveznog cijepljenja" dok je Rumunjska u subotu imala rekordan broj zaraženih covidom-19.

"Sloboda" i "Prekinite prisilno cijepljenje" skandirali su prosvjednici okupljeni ispred sjedišta rumunjske vlade okruženi jakim policijskim snagama.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Ilustracija "Slobodni zajedno" Najavljen skup podrške liječnicima koji su sudjelovali na antivakserskim prosvjedima i protiv kojih se vodi disciplinski postupak

"Uskoro nećemo moći izaći bez zdravstvene propusnice, to je kršenje naših prava", rekao je inženjer Marian Enescu (45) koji nije nosio masku poput velike većine prosvjednika.

"Ne želimo biti zamorci proizvođača cjepiva", pisalo je na jednom transparentu, a neki prosvjednici su rekli da "nemaju povjerenja" u rumunjski zdravstveni sustav.

"Stotine liječnika sada se trude spasiti živote", odgovorio je odbor zadužen za kampanju cijepljenja u poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

Dok dosad cijepljena samo trećina od 19 milijuna Rumunja, što je najniža stopa u Europskoj uniji nakon Bugarske, ta zemlja trenutno prolazi kroz posebno snažan treći val pandemije.

U subotu je registrirano više od 12.000 novozaraženih, najviše od početka pandemije i 184 oboljelih je umrlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene