Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rumsfeld i Cheney ostaju uz Busha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush je iskazao puno povjerenje u ministra obrane Donalda Rumsfelda i potpredsjednika Dicka Cheneya, rekavši kako oni svoj posao

odrađuju "fantastično" te da će ostati na svojim dužnostima do kraja njegovog predsjedničkog mandata u siječnju 2009.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dick Cheney stigao u nenajavljeni posjet Bagdadu Slika nije dostupna Bush i Cheney oštro prema demokratima

Podršku dvojici svojih najbližih suradnika Bush je dao tijekom intervjua u Bijeloj kući, kao odgovor na sve učestalije pozive demokrata ali i republikanaca u predizbornoj kampanji za smjenom ministra Rumsfelda kao najodgovornijeg za poraznu situaciju u Iraku, te kritike na račun Cheneya.

"Obojica rade fantastično na svojim poslovima.Zadovoljan sam napretkom koji ostvarujemo", rekao je Bush kako prenosi FOX news televizija.

Senator Chuck Shumer iz države New York, u ime Demokratske stranke izrazio je neslaganja s predsjednikovim stajalištem.

"Uz sve dužno poštovanje, predsjednik jednostavno ne shvaća. Mi trebamo promjenu strategije u Iraku a sve dok je Rumsfeld 'šef parade' nećemo je dobiti", ocjenio je Shumer.

Bushova podrška uslijedila je dan nakon što je Rumsfeld odobrio prijedlog da se osigura dodatna milijarda dolara za naoružanje i bržu obuku iračke vojske i policije, kako bi što prije preuzele odgovornost za sigurnost zemlje od američkih snaga. Taj prijedlog još mora odobriti Bijela kuća a financiranje prihvatiti Kongres.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene