Obavijesti Video Pretražite Navigacija

RS: Više od 300.000 građana potpisalo peticiju protiv Lajčaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 300.000 građana Republike Srpske (RS) potpisalo je peticiju koja će biti predana ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a kojom se prosvjeduje protiv nedavne odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice Miroslava Lajčaka o jačanju državne uloge Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH.

Organizator potpisivanja peticije je Srpski pokret nevladinih asocijacija (SPONA) čiji je predsjednik Branislav Dukić najavio da će se nastaviti potpisivanje peticije jer je ona jedan oblik popisa stanovništva u Republici Srpskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lajčak podupro Dodikov zahtjev da se u parlamentu prihvati RS Slika nije dostupna Lajčak će zaustaviti pozive za odcjepljenje Republike Srpske

"Kada cijeli proces bude gotov znat ćemo kolikim brojem građana s pravom glasa raspolaže Republika Srpska ako dođe do referenduma o otcjepljenju, što će se i dogoditi jednog dana", rekao je Dukić, a prenosi banjalučki internet dnevnik "Banjalukalive". 

Dukić je istaknuo da je SPONA spremna prihvatiti ulogu organizatora referenduma o otcijepljenju RS od BiH ako visoki međunarodni predstavnik Miroslav Lajčak "nastavi s ugnjetavanjem i ignoriranjem srpskog naroda u BiH".

"Ako su Crnogorci s 54 posto glasova za neovisnost mogli dobiti svoju državu, mi ćemo tražiti da nam 90 posto bude granica za to, i dokazati da narod u Republici Srpskoj želi svoju državu", rekao je Dukić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene