Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 300.000 građana Republike Srpske (RS) potpisalo je peticiju koja će biti predana ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a kojom se prosvjeduje protiv nedavne odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice Miroslava Lajčaka o jačanju državne uloge Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH.


Organizator potpisivanja peticije je Srpski pokret nevladinih asocijacija (SPONA) čiji je predsjednik Branislav Dukić najavio da će se nastaviti potpisivanje peticije jer je ona jedan oblik popisa stanovništva u Republici Srpskoj.

Vezani članci Slika nije dostupna Lajčak: Vlada RS-a odustaje od izlaska iz Elektroprijenosa BiH Slika nije dostupna Lajčak podupro Dodikov zahtjev da se u parlamentu prihvati RS

"Kada cijeli proces bude gotov znat ćemo kolikim brojem građana s pravom glasa raspolaže Republika Srpska ako dođe do referenduma o otcjepljenju, što će se i dogoditi jednog dana", rekao je Dukić, a prenosi banjalučki internet dnevnik "Banjalukalive". 

Dukić je istaknuo da je SPONA spremna prihvatiti ulogu organizatora referenduma o otcijepljenju RS od BiH ako visoki međunarodni predstavnik Miroslav Lajčak "nastavi s ugnjetavanjem i ignoriranjem srpskog naroda u BiH".

"Ako su Crnogorci s 54 posto glasova za neovisnost mogli dobiti svoju državu, mi ćemo tražiti da nam 90 posto bude granica za to, i dokazati da narod u Republici Srpskoj želi svoju državu", rekao je Dukić.