Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lajčak podupro Dodikov zahtjev da se u parlamentu prihvati RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak podupro je zahtjeve premijera Republike Srpske Milorada Dodika strankama iz Federacije BiH da u državnom Parlamentu BiH prihvate postojanje RS, a da će se zauzvrat prestati sa prijetnjama o raspisivanju referenduma o otcjepljenju RS-a.

"Dodik je u pravu kada od svojih koalicijskih partnera (stranaka iz Federacije BiH) traži priznavanje Republike Srpske jer bi to pridonijelo odustajanju od poziva za organiziranje referenduma o otcjepljenju RS-a", izjavio je Lajčak u četvrtak navečer u emisiji "Telering" Televizije OBN.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Slika nije dostupna 'Poraz Dodikove politike' Ashton: EU ostaje zabrinuta stanjem u BiH

Lajčak je pri tomu istaknuo kako ne vidi razloga zašto se bošnjački političari protive priznavanju Republike Srpske. Po Lajčakovim riječima "Dodik je najjači politički vođa u BiH i napadi na njega samo ga dodatno jačaju".

U tom kontekstu Lajčak je kazao kako Dodik posjeduje političku energiju koju trebaju u BiH iskoristiti i drugi (nesrbi).

Ova Lajčakova potpora Dodiku i njegovim zahtjevima za priznavanje RS uslijedila je nakon njihove međusobne višetjedne polemike u kojoj je Dodik otvoreno prijetio referendumom o otcjepljenju RS-a, a Lajčak uzvraćao upozorenjima kako se mora prestati s pozivima o referendumu o otcjepljenju RS-a te da će se on kao visoki predstavnik međunarodne zajednice osobno zauzeti za sprečavanje takvih poziva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene