Obavijesti Video Pretražite Navigacija

RS: Potvrđena pobjeda Kuzmanovića na predsjedničkim izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Kuzmanović vodi na izborima za predsjednika Republike Srpske i njegova je pobjeda sasvim izvjesna, potvrdio je jučer navečer predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine (SIP) Stjepan Mikić.

Na temelju nešto više od 55 posto prebrojanih glasačkih listića Mikić je u Sarajevu objavio da je Kuzmanović osvojio 44,53 posto glasova.

Pročitajte i ovo Damir Vanđelić Predložio rješenja Damir Vanđelić: "Registar imovine lošiji je no ikad, HDZ i SDP ponašaju se kao pijani bogataši" Hrvoje Košćec Parlamentarni izbori Predstavljanje izbornih listi Republike i Fokusa

Prema podacima SIP-a, odaziv na izborima za predsjednika RS-a bio je iznimno nizak pa je od 1,1 milijuna registriranih birača glasovalo nepunih 400 tisuća.

Nakon Kuzmanovića birači su najveći broj glasova (33,28 posto) dali kandidatu oporbene Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjenu Tadiću, a potom kandidatu Partije demokratskog progresa (PDP) Mladenu Ivaniću koji je dobio potporu 16,2 posto glasača koji su izašli na izbore.

Iako će se na potpune i službene rezultate izbora morati čekati još najmanje desetak dana, Stjepan Mikić je rekao da sumnja kako bi konačni rezultat izbora mogao biti drugačiji u odnosu na one do kojih se došlo na temelju 55 posto prebrojanih glasačkih listića.

Kuzmanovićevu pobjedu i prije objave rezultata u SIP-u tijekom večeri je proglasila SNSD. Predsjednik stranke Milorad Dodik izjavio je u Banjoj Luci kako je Kuzmanovićeva pobjeda "neupitna činjenica".

Također je kazao kako je zadovoljan činjenicom da je kroz pobjedu ovog kandidata biračko tijelo u RS potvrdilo i povjerenje u SNSD.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene