Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Školarke se navodi na fotografiranje golišavih fotografija za koje vjeruju da će unutar nekoliko sekundi biti zauvijek izbrisane, no to nije tako.


Internetom su počele kružiti, širiti se i munjevitom brzinom raspačavati fotografije maloljetnica za koje su one same vjerovale kako ne postoje. Osim djevojaka na fotografijama zabrinuti su i njihovi roditelji, ali i policija koja smatra da bi ovakav daljnji razvoj situacije mogao utjecati na povećanje slučajeva pedofilije, piše Mirror.

Vezani članci Nicola Matthews Susjedi su bilo jako zbunjeni kad su je vidjeli kako iznosi smeće, ali ona ima odličan razlog Nicola Sturgeon Kuha u Velikoj Britaniji, škotska premijerka oštro poručila: "Škotska se želi vratiti u Europsku uniju kao samostalna država"

Dječaci diljem Velike Britanije sastavljaju svoje 'Liste želja', liste djevojaka koje bi rado vidjeli bez odjeće. Zatim, ne bi li ostvarili želju prijatelju ili poznaniku, nagovaraju djevojke da im putem aplikacije 'Snapchat' pošalju svoje golišave fotografije.

Kakav šok: Presvlačila se i onda kroz prozor ugledala OVO!

Aplikacija 'Snapchat' omogućuje snimanje 'snapshot' fotografija, tj. brzih i kratkoročnih fotografija koje se automatski brišu iz razgovora već nakon nekoliko sekundi, no najnovije hakerske aplikacije omogućuju da se te fotografije pohranjuju te se automatski objavljuju na forumima koji su dostupni svima.

Ono što zabrinjava j činjenica da tim forumima ne pristupaju samo djeca, već i odrasli. Forum ostvaruje preko 10.000 jedinstvenih registracija dnevno, a preko noći je postao igralište za pedofile.

'Cijela stranica izgleda poput dječje pornografske stranice', rekla je jedna od zabrinutih majki čije se kćer također našla na stranici, a za koju je saznala preko sina koji je naišao na svoju polugolu sestru.

Pomoćnica britanskog ministra sigurnosti, Diana Johnson, kazala je kako je potrebno hitno urgirati, a cijelu je situaciju prijavila premijeru Davidu Cameronu.

Britanci sa strahom strepe i iščekuju daljnji tijek događaja i razvoj sitacije koja je nakon dugo godina ozbiljno zaprijetila njihovoj sigurnosti i pravu na zaštitu privatnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook