Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo dijete

Roditelji odbijaju dati ime osam mjeseci staroj kćeri - o slučaju odlučivao sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji djevojčici ne žele dati ime jer smatraju da je njezin život privatan te da se u njega nitko nema pravo miješati.

Osam mjeseci staru djevojčicu, kojoj roditelji odbijaju dati ime, treba dati na usvajanje, rečeno je na sudu, piše Daily Mail. 

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Obzirom da je bezimena,  u socijalnoj službi djevojčicu su registrirali samo po prezimenu. Tijekom suđenja na kojem se odlučivalo o njezinoj subini sutkinja Sarah Lynch nazivala ju je 'dijete'.

Roditelji su rekli da djevojčici ne žele dati ime niti registrirati njezino rođenje jer prema njihovim uvjerenjima, koja uključuju Bibliju i ljudska prava, njezin život je privatan i nitko drugi nema pravo znati bilo što o njihovoj obitelji ili se miješati u njihove živote.

Sutkinja je tijekom izricanja presuda rekla da majka s djevojčicom ima topao odnos, pun ljubavi. Kćer koja živi kod udomitelja redovito posjećuje.

Za 17 posto mladih batine su prihvatljiva odgojna metoda

Sutkinja je odbacila argumnete socijalnih radnika da se djevojčicu treba oduzeti roditeljima jer odbijaju suradnju s medicinskim osobljem. Također, poručila je kako osobno smatra da nedavanje imena djetetu ne predstavlja značajnu štetu.

Međutim, presudila je da djevojica treba biti usvojena od strane novih roditelja zbog optužbi protiv oca da je seksualno zlostavljao 12-godišnju polusestru djevojčice bez imena. Tereti ga se da je dirao stariju djevojčicu na neprimjerene načine.

Otac je suočen s optužbama sa seksualno zlostavljanje i očekuje ga suđenje na sudu u Leedsu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene