Hussein K. na sudu (Foto: AFp)
Hussein K. na sudu (Foto: AFp) Foto: Afp

Roditelji njemačke studentice koju je prije dvije godine silovao i ubio izbjeglica iz Afganistana osnovali su zakladu koja će pomagati i stranim studentima u Njemačkoj, objavio je u nedjelju javni servis SWR.


"Zaklada Maria Ladenburger trebala bi biti simbol života unatoč neljudskom zločinu koji je uzeo život našoj kćeri“, rekli su prilikom predstavljanja zaklade Friederike i Clemens Ladenburger. Oni su roditelji Marie Ladenburger koju je 2016. u dobi od 19 godina silovao i ubio afganistanski izbjeglica.

Vezani članci Slika nije dostupna GODINAMA KASNIJE SHVATILA 'ZAŠTO' Svog silovatelja pozvala da ostane prenoćiti Slika nije dostupna UZNEMIRUJUĆE Sedam muškaraca brutalno silovalo studenticu na prepunom trgu

"Mržnja i progoni Mariu nikad ne bi odagnali od namjere da čini dobro“, rekao je Clemens Ladenberger na predstavljanju zaklade u Freiburgu. Roditelji su uložili vlastitih 100.000 eura a od ostalih donatora prikupili su 265.000 eura.

Zaklada je već dobila nagradu Udruge njemačkih izdavača novina za izuzetan građanski angažman. Afganistanac Husein Kavari osuđen je u ožujku ove godine na doživotni zatvor zbog silovanja i ubojstva studentice iz Freiburga.

Slučaj Marie Ladenburger izazvao je ogorčenje diljem Njemačke i dodatno podgrijao raspravu o ispravnosti izbjegličke politike vlade Angele Merkel. (Hina)