Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispravnost politike

Roditelji studentice koju je silovao i ubio Afganistanac osnovali zakladu za pomoć stranim studentima

Hussein K. na sudu (Foto: AFp)
Hussein K. na sudu (Foto: AFp) Foto: Afp
Roditelji njemačke studentice koju je prije dvije godine silovao i ubio izbjeglica iz Afganistana osnovali su zakladu koja će pomagati i stranim studentima u Njemačkoj, objavio je u nedjelju javni servis SWR.

"Zaklada Maria Ladenburger trebala bi biti simbol života unatoč neljudskom zločinu koji je uzeo život našoj kćeri“, rekli su prilikom predstavljanja zaklade Friederike i Clemens Ladenburger. Oni su roditelji Marie Ladenburger koju je 2016. u dobi od 19 godina silovao i ubio afganistanski izbjeglica.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Madison Brooks predali su se Stravičan slučaj: Mladići silovali studenticu u autu i izbacili je na cestu. Pregažena je i umrla na mjestu

"Mržnja i progoni Mariu nikad ne bi odagnali od namjere da čini dobro“, rekao je Clemens Ladenberger na predstavljanju zaklade u Freiburgu. Roditelji su uložili vlastitih 100.000 eura a od ostalih donatora prikupili su 265.000 eura.

Zaklada je već dobila nagradu Udruge njemačkih izdavača novina za izuzetan građanski angažman. Afganistanac Husein Kavari osuđen je u ožujku ove godine na doživotni zatvor zbog silovanja i ubojstva studentice iz Freiburga.

Slučaj Marie Ladenburger izazvao je ogorčenje diljem Njemačke i dodatno podgrijao raspravu o ispravnosti izbjegličke politike vlade Angele Merkel. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene