Obavijesti Video Pretražite Navigacija
masakr u Beogradu

Roditelji dječaka ubijenog u školi objavili što je napisao: "Slomljena srca opet nam se slamaju..."

Prizori iz Beograda nakon masakra
Prizori iz Beograda nakon masakra Foto: Tom Dubravec/Cropix
Dječak koji je ubijen u beogradskoj Osnovnoj školi Vladimira Ribnikara pisao je o svojim snovima: bio je talentirani pijanist, a sanjao je o školovanju u inozemstvu.

Roditelji dječaka (14), koji je tragično izgubio život u masakru u beogradskoj osnovnoj školi, objavili su jedan od njegovih radova za koji je dobio nagradu, a ono što je napisao, iz današnje perspektive, doslovce slama srce.

"U ovoj našoj tragediji i boli koja nikad neće proći imamo potrebu s vama podijeliti nešto lijepo, a ipak toliko bolno da nam već slomljena srca dodatno slama", napisali su Suzana i Miloš na Facebooku.

Esej koji je pisao na natjecanju "Essay 2022" govori o njegovu snu koji je prekinut pucnjem iz pištolja i pogotkom u srce.

Pročitajte i ovo Vrućine - 27 PREPORUČENE MJERE ZAŠTITE Počinje toplinski val, upaljen crveni alarm za dvije regije

"Svi imamo neke nove početke. Nekima novi počeci predstavljaju prepreku u životu, dok su za neke novi počeci novi izazovi, uzbudljive avanture, životni cilj... To može biti polazak u školu, preseljenje, ali i neka nova simpatija. Za mene novi početak predstavlja moje buduće školovanje u inozemstvu", napisao je dječak koji je sa šest godina krenuo u glazbenu školu. Bio je talentiran i savjetovali su mu školovanje na nekoj od prestižnih akademija, piše Espreso.co.rs

Pročitajte i ovo Poginule sestre stradale u nesreći Potresna poruka majke poginulih sestara: "Mjesec je dana otkako niste s nama, moja dobra i lipa dico..."

"Na akademiji ću upoznati i druge talentirane glazbenike s kojima ću zajedno svirati. Nadam se da ću imati prilike upoznati i svjetski poznate pijaniste kao što su Lang Lang, Ivo Pogorelić, Jevgenij Kissin... No prestižne akademije traže i znatna novčana ulaganja i nadam se da ću biti dovoljno dobar da zaslužim stipendiju. Ja sanjam velike snove i nadam se da ću ih jednog dana ostvariti. Možda sada mislite da sam samo zanesenjak i da su moji snovi nedostižni, ali ja vjerujem da uz talent i rad nemoguće ne postoji", zaključio je Andrija u svojem eseju koji je osvojio drugo mjesto.

Andrija je ubijen u strašnom zločinu koji je 3. svibnja ove godine u Osnovnoj školi Vladimira Ribnikara počinio 13-godišnjak koji je ubio devet učenika i školskog domara.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene