Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zbog globalnog zatopljenja

Obitelj koja je bogatstvo izgradila i na nafti okreće se obnovljivim izvorima energije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Rockfeller, koja je svoje bogatstvo dijelom izgradila i na nafti, odlučila se udaljiti od fosilnih goriva zbog posljedica globalnog zatopljenja.

Rockfelleri su objavili da će njihov filantropski 'Fond braće Rockfeller' smanjiti ulaganja u crpljenje fosilnih goriva kako bi se smanjila emisija štetnih plinova u Zemljinu atmosferu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neviđene temperature U ovoj se zemlji svi pitaju - gdje je snijeg: "Pratim prognozu 55 godina, ovo je za mene šok" Slika nije dostupna Odradili svoje NIJE KAKO ZVUČI Kako smo uspjeli 'odgoditi' novo ledeno doba za 100.000 godina?

Osim Rockfellera, obećanje su dali i ostali milijarderi i humanitarne organizacije okupljene u američkoj koaliciji Global Divest-Invest, koja ima 650 članova i 180 institucija. Sveučilište Stanford, koje upravlja tim fondom, priopćilo je u svibnju da više neće investirati u rudarske kompanije.

Obitelj u šoku: U padu zrakoplova poginuo Rockefeller

'Apsolutno smo uvjereni da bi John Rockfeller da je živ, kao poslovni čovjek okrenut budućnosti, učinio upravo to: smanjio bi investicije u fosilna goriva i to u korist zdravih i obnovljivih izvora energije', izjavio je Stephen Heintz, nasljednik osnivača naftne kompanije Standard Oil, prenosi BBC.

Uporaba fosilnog goriva izaziva porast zagađenja Zemlje, a posebno povećanje količine ugljičnog dioksida u atmosferi zbog čega je klima na Zemlji sve toplija, a vrijeme sve nepredvidljivije i sklono opasnim vremenskim poremećajima.

Fond braće Rockfeller, težak 860 milijuna dolara, prije četiri godine se obavezao da će desetinu svojih sredstava ulagati u obnovljive izvore energije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene