Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriven identitet

'Moj sin je ubio Osamu bin Ladena! Ne bojimo se odmazde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ime i prezime marinca koji je ubio poznatog teroristu u javnost je izašlo i prije nego je Fox objavio intervju s njim. Njegov otac za Daily Mail je potvrdio njegov identitet i poručio da se ne boje ISIS-a.

Ime američkog marinca koji je u svibnju 2011. godine ubio Osamu bin Ladena objavljeno je i prije objave intervjua koji je dao za Fox News.

On je Rob O'Neill (38), više puta odlikovani veteran koji je postao motivacijski govornik nakon 16 godina radnog staža u američkoj vojci. Tijekom profesionalne karijere je živio u sjeni jer njegov posao je bio takav. Sudjelovao je u više od 400 misija, a njegov posao uključivao je praćenje i koordinaciju operacija. Uhodio je vođe talibana u Afganistanu i lovio mete u Iraku.

Bivši američki specijalac pod istragom zbog ubojstva Osame bin Ladena

Pročitajte i ovo Policija u Zvečanu sukobili se s policijom Poznat identitet trojice napadača s Kosova, još se ne zna tko je četvrti Interpol traži tko je dječak pronađen u Dunavu Interpol raspisao potragu Misterij dječaka iz Dunava: Pronađen je omotan folijom i s kamenom na tijelu - "Netko negdje zna nešto o njemu"

Njegov otac, Tom O'Neill potvrdio je sinov identitet za Daily Mail.

'Ljudi se pitaju brinemo li se da će ISIS doći po nas jer Rob izlazi u javnost. Ja kažem da ću nacrtati veliku metu na moja ulazna vrata i reći im da dođu po nas', rekao je Tom.

'The Shooter'

Nakon događanja 2. svibnja 2011. Robov identitet američki dužnosnici su čuvali u tajnosti radi njegove sigurnosti. Bio je poznat pod nadimkom 'The Shooter'. U javnost je navodno odlučio izaći jer je izgubio neke od svojih vojnih povlastica kada je napustio marince nakon 16 godina službe umjesto da je odlužio svih 20 godina. A tijekom tih 16 godina nagrađivan je 52 puta.

Čovjek, koji je smaknuo najtraženijeg zločinca ikada, otkriva identitet!

Davanjem intervjua za Fox News koji će biti objavljen 11. i 12. studenog, u kojem će opisati događaje iz svibnja 2011. godine, Rob je prekršio kodeks tajnosti američkih marinaca. I ranije je dao intervju za Esquire, ali u tom izvješću nazivan je 'The Shooter'.

Vojni zapovjednici nisu sretni

Njegova odluka da progovori o ubojstvu najpoznatijeg terorista na svijetu razljutila je vojne zapovjednike koji su napisali pismo svim marincima podsjećajući ih na njihovo obećanje da će izbjegavati publicitet. Admiral Brian Losey i narednik Michael Magaraci poručili su kako pripadnici marinaca nisu tu da reklamiraju svoj posao i traže priznanje za svoje akcije, piše Telegraph.

Iako je O'Neill napustio marince i postao motivacijski govornik, u vojnim očima to ga ne oslobađa zavjeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene