Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova opasna 'igra'

Riskiraju sljepilo: Tinejdžeri se opijaju i preko očiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mašta i dosjetljivost tinejdžera zaista nemaju granica kada je u pitanju alkohol i opijanje. Ni ne znajući, riskiraju i gubitak vida.

Ne tako davno pisali o tome kako se tinejdžeri opijaju votkom putem tampona a već imaju novu 'igru' - opijanje votkom putem očne jabučice!?!

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Slika nije dostupna osvojili srebro Hrvatsku kampanju koja je hakirala Supertalent show Nove TV prepoznao njujorški Graphis

Starije generacije vjerojatno ni ne znaju da je moguće napiti se na taj način, no današnjoj mladeži, vjerojatno zbog puke obijesti i viška slobodnog vremena, očito ne nedostaje 'mašte' kada je u pitanju opijanje.

Bocu prepunu votke naslone na oko i izliju je u očnu šupljinu. To je, prema tvrdnjama nekih tinejdžera, najbolji način da se opijete rekordnom brzinom jer se alkohol apsorbira puno brže nego 'staromodnim ispijanjem'. Stručnjaci pak tvrde kako je to nemoguće jer vrlo mala količina alkohola može kroz oko ući u organizam.

No, to što se ne mogu zaista napiti ne znači da takvo konzumiranje alkohola nije opasno. Naprotiv, umjesto pijanstva mogli bi zaraditi sljepoću. Naime, osobe koje u oko izlijevaju alkohol izlažu se riziku da spale epitel rožnice, što dugoročno može dovesti do infekcije, čak i sljepoće.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene