Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik američke Republikanske stranke Reince Priebus izazvao je u nedjelju politički skandal u SAD-u uspoređujući Baracka Obamu s Francescom Schettinom, kapetanom talijanskog kruzera Coste Concordije koji se nasukao prije dva tjedna u Italiji.


Komentirajući živu raspravu između kandidata tijekom republikanskih predizbora za predsjedničke izbore u studenome, Priebus je za tv postaju CBS kazao da će se pozornost uskoro premjestiti na Baracka Obamu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kapetan kukavica' osuđen na zatvorsku kaznu od 16 godina! Slika nije dostupna Za kapetana Coste Concordije traži se više od 26 godina zatvora

>> Obama po anketi ispred Gingricha i Romneya

'Za nekoliko mjeseci sve će ovo biti stara priča i govorit ćemo o našem vlastitom malom kapetanu Schettinu ili predsjedniku Obami koji napušta brod SAD-a i više ga zanima kampanja nego njegov predsjednički posao', ocijenio je predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora.

Zamoljen da razjasni što je htio reći, Priebus je nastavio: "Nazvao sam ga kapetanom Schettinom, znate kapetana koji je pobjegao sa svojeg broda u Italiji. Kao naš predsjednik koji bježi od američkog naroda, ne radi svoj posao i trči po zemlji vodeći svoju kampanju".

Priebusovu usporedbu Demokratska stranka ocijenila je 'sramotnom'. Za Donnu Brazile, demokratsku dužnosnicu, komentari Reincea Pribeusa su 'obmanjujući, sramotni i skandalozni'. (Hina)