Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)
Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP)

Washington i Moskva razmatraju mogućnost sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i ruskoga predsjednika Vladimira Putina, izvijestila je u petak ruska novinska agencija RIA novosti, dok Wall Street Journal piše da bi Beč mogao biti mjesto tog susreta.


"Razmatramo mogućnost organizacije predsjedničkog summita i sa svojim američkim partnerima o tome razgovaramo, no zasad nema nikakvog dogovora", prenosi agencija RIA novosti, pozivajući se na diplomatske izvore.

Vezani članci Vladimir Putin i Donald Trump (Foto: AFP) Putin i Trump razgovarat će u Argentini na samitu G20 Donald Trump i Vladimir Putin (Foto: AFP) "Susret Trumpa s Putinom tragična je pogreška i novi udarac za SAD"

Kako piše Wall Street Journal, Putin je tijekom ovotjednog posjeta Beču zamolio austrijskog kancelara Sebastiana Kurza da posreduje kako bi u Beču organizirao sastanak s američkim predsjednikom Trumpom.

Sebastian Kurz, prema pisanju Wall Street Journala, obećao je da će Putinovu želju prenijeti Trumpu, a nagađa se i da bi se sastanak predsjednika dviju svjetskih sila mogao održati već u srpnju.

Američki list piše da Bijela kuća trenutačno analizira ponudu te navodi, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Nacionalnog vijeća sigurnosti SAD-a, da su Austrijanci izrazili želju da budu domaćini sastanka između Trumpa i Putina.

No austrijska vlada nije ni potvrdila ni opovrgnula vijesti iz SAD-a. Zasad su samo objavili da ne žele komentirati informaciju. (Hina)