Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik terorističke organizacije Al-Kaide objavio je novu audio poruku.


Poruka pod nazivom 'Priopćenje američkom narodu', u trajanju oko jedanaest minuta, objavljena je na internetskoj stranici koji često koriste pristaše Al-Kaide, prenosi Reuters. 'Došlo je vrijeme da se oslobodite straha i ideološkog terorizma neokonzervativaca i izraelskog lobija. Razlog našeg spora s vama je vaša podrška Izraelu, koji okupira našu zemlju u Palestini', stoji u poruci objavljenoj tri dana nakon obilježavanja godišnjice terorističkih napada na New York i Washington 2001.

'Posijao sjeme mrženje'

Vezani članci Slika nije dostupna Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Bin Laden je planirao novi napad na SAD na obljetnicu 11. rujna

U prethodnoj poruci, objavljenoj u lipnju, Osama bin Laden je Amerikancima poručio da je američki predsjednik Barack Obama u muslimanskom svijetu 'posijao sjeme mržnje i osvete' prema SAD. Čelnik terorističke organizacije Al-Kaide, Osama bin Laden u novoj je audio poruci, koja je u ponedjeljak objavljena putem interneta, upozorio američki narod na blisku povezanost njihove vlade s Izraelom. Poruka pod nazivom 'Priopćenje američkom narodu', u trajanju oko jedanaest minuta, objavljena je na internetskoj stranici koji često koriste pristaše Al-Kaide, prenosi Reuters.

>> Al Qaeda: Glasine da je bin Laden obolio su laž

'Došlo je vrijeme da se oslobodite straha i ideološkog terorizma neokonzervativaca i izraelskog lobija. Razlog našeg spora s vama je vaša podrška Izraelu, koji okupira našu zemlju u Palestini', stoji u poruci objavljenoj tri dana nakon obilježavanja godišnjice terorističkih napada na New York i Washington 2001. U prethodnoj poruci, objavljenoj u lipnju, Osama bin Laden je Amerikancima poručio da je američki predsjednik Barack Obama u muslimanskom svijetu 'posijao sjeme mržnje i osvete' prema SAD. (Hina)