Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednostavno su rasprodali humanitarnu pomoć koju su dobili nakon velikih poplava. Novac koji su dobili za kupnju životnih namirnica, iskoristili su kako bi se istetovirali te stavili piercing.


Koordinatior za romska pitanja općine Kuršumlija u Srbiji Boško Ajdinović, rekao je kako se radi o donaciji Ekumenske humanitarne organizacije poslije izlijevanja rijeke Toplice. Svaka je obitelj dobila krevete, posteljinu, štednjake i druge neophodne stvari, ali polovina tih stvari odmah je rasprodana.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) "Pokušaji provokacija i izazivanja incidenata pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srbijanske politike" Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Stravična nesreća u Srbiji: Autom se zabio u kamion, poginula tri muškarca, ozlijeđeno i dijete

'Štednjake su prodavali po cijeni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma,bila je u tom naselju opća rasprodaja stvari', poručio je Ajdinović. Dodao je kako su vaučere namijenjene za osnovne životne namirnice koristili za kupovinu boja za kosu, šminke te piercinga.

Prvotnije plan bio da svakog mjeseca dobivaju vaučere za kupnju hrane, ali Ekumenska humanitarna organizacija ukinula je takvu vrstu pomoći.

Ajdinović je istaknuo kako ovo nije prvi put da su Romi iz tog naselja prodali humanitarnu pomoć. Kada su dobili materijale za izgradnju kuća, rasprodali su kompletan materijal. (VLM)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook