Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Siriji

Ranjena francuska novinarka doputovala u Libanon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranjena francuska novinarka Edith Bouvier doputovala je u Libanon iz Sirije zajedno s francuskim fotografom Williamom Danielsom, izjavio je jedan očevidac i drugi izvori u Libanonu.

Bouvier je ranjena prošli tjedan u napadu sirijske vojske na Homs, a u tome su napadu poginuli novinarka Sunday Timesa Marie Colvin i francuski fotograf Remi Ochlik.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je u četvrtak da je razgovarao telefonom s Bouvier nakon njezine evakuacije u Libanon.

Pročitajte i ovo Izrael napao Libanon na jugu Libanona Izrael gađao selo i ubio Hezbolahova zapovjednika Slika nije dostupna Osumnjičeni sirijski pobunjenici Libanon: Ubijen poznati pristaša Bašara al-Asada

>> Britanski novinar u Libanonu, sudbina Bouvier i dalje nejasna

Sarkozy, koji boravi u Bruxellesu na summitu EU-a, rekao je novinarima da će Bouvier biti prebačena kući u Francusku vladinim zrakoplovom. Let bi mogao biti organiziran najranije u četvrtak navečer ako se liječnici slože, kazao je.

>> Apel novinara u Siriji: Pustite nas preko granice!

‘Edith Bouvier i William Daniels na sigurnom su u Libanonu i kratko vrijeme će biti pod zaštitom našeg veleposlanstva u Bejrutu’, rekao je Sarkozy. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene