Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ranjena francuska novinarka Edith Bouvier u video zapisu govori kako treba hitnu operaciju budući da ima višestruke prijelome noge.


Dvoje britanskih, odnosno francuskih novinara, koji su ranjeni u napadu kada je ubijena Marie Colvin, objavili su na YouTubeu snimku u kojoj traže evakuaciju iz sirijskog grada Holmsa kojeg bombardiraju vladine vojne snage, donosi britanski The Telegraph.

Vezani članci Split: Ilustracija - 2 Split objavio kako lokalni mediji moraju raditi žele li da ih Grad financira Ilustracija Izrael ponovno napao Damask: "Iran pokušava upostaviti vojsku na cijelom Bliskom Istoku"

Troje novinara ostalo je, naime, zarobljeno u predgrađu grada koje drže pobunjenici, a u kojem se već 20 dana neprestano ratuje. Novinarka Sunday Timesa Marie Colvin poginula je u jučerašnjem napadu, a njih dvoje je ozlijeđeno.

>> Sirija: 46 poginulih, od kojih 13 članova iste obitelji

Francuska novinarka Edith Bouvier u video zapisu govori kako treba hitnu operaciju budući da ima višestruke prijelome noge. Pozvala je na privremeni prekid vatre kako bi ona i njezini kolege mogli preći granicu s Libanonom.

'Noga mi je slomljena, imam prijelom bedrene kosti. Trebam biti operirana što je prije moguće', govori u snimci novinarka koja leži na kauču u bolničkom centru u Holmsu.

'Ovdje se liječnici odnose prema nama vrlo dobro, najbolje što mogu, no ne mogu me operirati tako da što prije trebam medicinsku pomoć. Prekinite vatru kako bi me mogli smjestiti u kola hitne pomoći ili barem automobil koji me može odvesti do Libanona na liječenje', moli u snimci Edith Bouvier.

Paul Conroy, britanski kolega poginule Marie Colvin i fotograf Sunday Timesa, u drugoj poruci također moli za pomoć. Govori kako ima tri rane na nozi. Ipak, on je u boljem stanju nego njegova francuska novinarka. (AgencijaVLM)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju