Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeni u napadu

Apel novinara u Siriji: Pustite nas preko granice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranjena francuska novinarka Edith Bouvier u video zapisu govori kako treba hitnu operaciju budući da ima višestruke prijelome noge.

Dvoje britanskih, odnosno francuskih novinara, koji su ranjeni u napadu kada je ubijena Marie Colvin, objavili su na YouTubeu snimku u kojoj traže evakuaciju iz sirijskog grada Holmsa kojeg bombardiraju vladine vojne snage, donosi britanski The Telegraph.

Pročitajte i ovo Damir Matković Novinar i urednik Preminuo Damir Matković, legenda televizijskog novinarstva Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Troje novinara ostalo je, naime, zarobljeno u predgrađu grada koje drže pobunjenici, a u kojem se već 20 dana neprestano ratuje. Novinarka Sunday Timesa Marie Colvin poginula je u jučerašnjem napadu, a njih dvoje je ozlijeđeno.

>> Sirija: 46 poginulih, od kojih 13 članova iste obitelji

Francuska novinarka Edith Bouvier u video zapisu govori kako treba hitnu operaciju budući da ima višestruke prijelome noge. Pozvala je na privremeni prekid vatre kako bi ona i njezini kolege mogli preći granicu s Libanonom.

'Noga mi je slomljena, imam prijelom bedrene kosti. Trebam biti operirana što je prije moguće', govori u snimci novinarka koja leži na kauču u bolničkom centru u Holmsu.

'Ovdje se liječnici odnose prema nama vrlo dobro, najbolje što mogu, no ne mogu me operirati tako da što prije trebam medicinsku pomoć. Prekinite vatru kako bi me mogli smjestiti u kola hitne pomoći ili barem automobil koji me može odvesti do Libanona na liječenje', moli u snimci Edith Bouvier.

Paul Conroy, britanski kolega poginule Marie Colvin i fotograf Sunday Timesa, u drugoj poruci također moli za pomoć. Govori kako ima tri rane na nozi. Ipak, on je u boljem stanju nego njegova francuska novinarka. (AgencijaVLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene