Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Siriji

Britanski novinar u Libanonu, sudbina Bouvier i dalje nejasna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski novinar Paul Conroy, koji je ranjen u Siriji, stigao je u utorak u Libanon, ali još uvijek vladaju nejasnoće oko sudbine francuske reporterke lista Le Figaro Edith Bouvier.

Britanski novinar koji surađuje prije svega sa Sunday Timesom stigao je u Libanon preko ilegalnog graničnog prijelaza, pojasnio je jedan borac koji je sudjelovao u transportu ranjenika.

Njegov dolazak u Libanon potvrdio je i Sunday Times, kao i britansko ministarstvo vanjskih poslova, rekavši da je Conroy na sigurnom u Libanonu gdje je dobio konzularnu pomoć.

Nejasnoće međutim i dalje ostaju oko situacije s Edith Bouvier, izvjestiteljice francuskog dnevnog lista Le Figaro, koja je kao i Conroy ranjena 22. veljače u Homsu. Le Figaro je priopćio u utorak navečer da se Bouvier ne nalazi u Libanonu već da je još uvijek u Siriji, nakon što je predsjednik Nicolas Sarkozy demantirao svoju raniju izjavu da je novinarska evakuirana u Libanon.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osumnjičeni sirijski pobunjenici Libanon: Ubijen poznati pristaša Bašara al-Asada Slika nije dostupna Zatvaraju put Sirijska vojska bombardira most kojim izbjeglice bježe u Libanon

>> Apel novinara u Siriji: Pustite nas preko granice!

Sarkozy je najprije potvrdio izvješća da je Bouvier evakuirana u Libanon ali je kasnije to demantirao, ističući da je situacija ‘nejasna’ i ‘komplicirana’ i da je teško uspostaviti linije komunikacije.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su u utorak navečer otvoreni razgovori u Vijeću sigurnosti oko rezolucije o prekidu vatre kako bi se dostavila humanitarna pomoć Siriji.

U Pekingu je šef kineske diplomacije Yang Jiechi kazao da Kina podupire slanje humanitarne pomoći u Siriju, u telefonskom razgovoru s vođom Arapske lige Nabilom Elarabijem, te s nekoliko svojih kolega iz arapskog svijeta, priopćio je u srijedu državni tisak.

U zemlji se i dalje nastavlja nasilje, a od njegova početka u Siriji je poginulo više od 7.500 civila.

Američka državna tajnica Hillary Clinton smatra da bi sirijski predsjednik Bašar al-Asad trebao biti proglašen ratnim zločincem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene