Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ako američki imperijalisti samo prstom krenu prema nama, uzvratit ćemo im nuklearnim oružjem', žeste se u Pjongjangu.


Sjevernokorejske vlasti izvele su novi udar na Sjedinjene Američke Države. Srećom, samo propagadni, no ono što brine su izrečene prijetnje.

Vezani članci Vojna parada u Sjevernoj Koreji - 1 Posebna jedinica za borbu protiv COVID-a? Zaštitna odjela i maske za vojnu paradu u Sjevernoj Koreji Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Washington tvrdi da je imao dobre pregovore s Pjongjangom u Švedskoj

Naime, u najnovijem uratku objavljenom na tamošnjim stranicama, upravo je osvanuo zapis u trajanju od četiri minute u kojemu je prikazan nuklearni napad na Washington.

Filmić naziva "Posljednja šansa" završava s porukom "“Ako američki imperilalisti samo prstom krenu prema nama, uzvratit ćemo im nuklearnim oružjem", a između ostalog prikazuje kadrove iz Korejskog rata, hvatanje američkog špijunskog broda u Pueblu 1968. godine, ali i scene s početka krize vezane uz sjevernokorejski nuklearni program.

OSTAT ĆE SAMO MORE PEPELA I VATRE: Kim Jong Un izveo 'napad' na Seul

Pojasnimo, u Pjongjangu su bijesni što Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja održavaju zajedničke vojne vježbe uz samu granicu sa Sjevernom Korejom, pa utoliko objava propagadnog zapisa i ne čudi.

Uostalom, Sjeverna Koreja je već uzvratila vlastitom vojnom vježbom u kojoj je simuliran napad na ured južnokorejske predsjednice Park Geun-Hye.

Vježbu je nadgledao glavom i bradom sjevernokorejski vođa Kim Jong Un, koji je pozvao na spremnost na nemilosrdno uništenje vlade na jugu.