Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Raskrinkavanje...

Putinu prekipjelo: Dao poseban zadatak tajnoj službi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske nevladine organizacije pročešljat će tajna služba po naredbi predsjednika Putina.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je od ruskih tajnih službi (FSB) zatražio da raskrinkaju nevladine organizacije koje djeluju protiv vlasti i imaju "destruktivne namjere", kako bi se u Rusiji izbjegao scenarij koji je u Ukrajini rezultirao svrgavanjem predsjednika s vlasti.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Vladimir putin drži govor o sigurnosti (FSB) nove mjere Putin u strahu od špijuna i sabotera: Sigurnosnoj službi izdao novu naredbu

"Rusko pravosuđe nevladinim organizacijama omogućuje da vode svoje aktivnosti slobodno i transparentno. No nikada im nećemo dopustiti da ih iskoriste u destruktivne svrhe, kako je bio slučaj u Ukrajini", rekao je na sastanku FSB-a.

Jacenjuk: Prosvjedi na istoku Ukrajine dio su ruskog plana

Ruski predsjednik smatra da su u Ukrajini aktivne "neonacističke, nacionalističke i pobunjeničke strukture financirane iz inozemstva putem nevladinih udruga". Rusija je u više navrata optuživala Zapad da podupire pobunu u Ukrajini, što je završilo svrgavanjem s vlasti predsjednika Viktora Janukoviča te da je podupirala djelovanje ultranacionalista i ekstremista u Kijevu.

"Treba razlikovati zakonite aktivnosti oporbe, što postoji u svakoj demokratskoj zemlji, potom ekstremizam koji se temelji na mržnji, poticanje mržnje te nepoštivanje zakona i ustava", rekao je ruski predsjednik.

"Treba uočiti razliku između onih koji se vlasti protive na civiliziran način i onih koji služe stranim interesima nauštrb vlastite zemlje", kazao je. Od povratka na vlast u Kremlju 2012. Putin je pojačao kontrolu nad nevladinim organizacijama uvevši zakon prema kojemu se sve politički aktivne organizacije koje koriste financijsku pomoć izvana moraju registrirati kao "strane agencije". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene