Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetko putovanje

Putin najavio posjet zemlji u kojoj nije bio 24 godine: Ovim potezom izaziva SAD

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin Foto: Afp
Vladimir Putin, ruski predsjednik, posjetit će Sjevernu Koreju nakon 24 godine.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak i srijedu posjetit će Sjevernu Koreju, objavio je Kremlj, a riječ je o iznimno rijetkome putovanju koje ističe sve snažnije partnerstvo Moskve s tom nuklearnom državom.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un prošlog je rujna, za vrijeme posjeta Dalekom istoku Rusije, uputio poziv ruskome predsjedniku da posjeti njegovu zemlju.

Putin nije posjetio Pjongjang od srpnja 2000. godine.

"Na poziv predsjedavajućeg državnih poslova DNRK, Kim Jong Una, Vladimir Putin će od 18. do 19. lipnja boraviti u prijateljskom državnom posjetu Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji", stoji u priopćenju Kremlja te se dodaje da će, nakon Sjeverne Koreje Putin 19. i 20 lipnja posjetiti i Vijetnam.

Pročitajte i ovo Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, porukao se s vojnikom nositelj crnog pojasa HDZ-ov gradonačelnik pretukao vojnika pa pobjegao: "Žao mi je..."

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva telefonska sjednica Vlada objavila nove cijene goriva

Rusija se iznimno trudi da javno istakne informaciju o obnovi svojih odnosa sa Sjevernom Korejom od početka rata u Ukrajini, koji je izazvao najveću krizu u odnosima Moskve i Zapada u posljednjih više od 60 godina.

Takvo Putinovo dodvoravanje Kimu omogućuje mu da izaziva Washington i njegove azijske saveznike, istodobno osiguravajući opskrbu topništvom za nastavak rata u Ukrajini. 

Pročitajte i ovo Vatreni crv panika u Crnoj Gori Zbog najezde vatrenih crva u jednom dijelu Jadrana izdano upozorenje: "Ovo nikako nemojte raditi!"

Sjedinjene Države i njihovi saveznici kažu da je Sjeverna Koreja Rusiji isporučila oružje kako bi joj pomogla u borbi u Ukrajini, iako je Sjeverna Koreja opetovano odbijala te tvrdnje kao fikciju koju je izmislila zapadna propaganda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene