Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nositelj crnog pojasa

HDZ-ov gradonačelnik pretukao vojnika pa pobjegao: "Žao mi je..."

Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, potukao se s vojnikom, koji je nakon sukoba morao zatražiti pomoć u bolnici.

Verbalni sukob ispred vikendice u Orehovcu koji se dogodio oko 1 sat u noći sa subote na nedjelju završio je fizičkim obračunom iz kojeg je deblji kraj izvukao 52-godišnji vojnik. Bila bi to vijest kao i svaka druga da drugi akter sukoba nije 45-godišnji HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač

Nakon tučnjave vojnik je završio u varaždinskoj bolnici, a Jenkač je otišao, pa je policija u prvom priopćenju objavila da za njim traga (nisu objavili identitet, već samo godine). 

Tek je u nedjelju Jenkač došao u policijsku postaju Novi Marof. "Ispitan je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Novi Marof podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu", stoji u službenom policijskom priopćenju.

Pročitajte i ovo Vatreni crv panika u Crnoj Gori Zbog najezde vatrenih crva u jednom dijelu Jadrana izdano upozorenje: "Ovo nikako nemojte raditi!"

Pokušali smo razgovarati s Jenkačem, ali nam je samo odgovorio porukom.

"Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji sudjelovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje što sam u navedenom sudjelovao. Budući da je istraga u tijeku, ne smijem komentirati i iznositi detalje.

Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe. Tada ću komentirati sve okolnosti događaja", stoji u njegovu odgovoru. 

MORH: Ozlijeđena je djelatna vojna osoba

Da je ozlijeđen pripadnik HV-a, potvrdio je i MORH. "Ovim putem možemo potvrditi kako je u noći tijekom vikenda došlo do sukoba u kojem je ozlijeđena djelatna vojna osoba.

Pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin, gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede te je otpušten kući.

Sve ostale informacije u nadležnosti su Ministarstva unutarnjih poslova, koje provodi nadležno postupanje u predmetnom slučaju", poručili su iz Ministarstva obrane

Nositelj crnog pojasa

Inače, Jenkač se već 20 godina aktivno bavi karateom i nositelj je crnog pojasa 3. DAN. U službenom životopisu pohvalio se i uspjesima na natjecanjima, među ostalim srebrom na prvenstvu Europe.

Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, porukao se s vojnikom Siniša Jenkač se kao karatist predstavljao i u kampanji Foto: Facebook

"U sportu sam i dalje aktivan kao trener u Karate klubu Okinawa Novi Marof, gdje sam posebno posvećen radu s djecom i mladima", stoji u njegovu životopisu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene