Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija će morati reagirati na američke planove da postavi elemente svojeg raketnog štita u Europi, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu što ga je u subotu objavio njemački časopis Der Spiegel.


- Strateška ravnoteža u svijetu bit će poremećena, da bismo je obnovili, morat ćemo stvoriti sustav koji će nadmašiti to
američko oružje, rekao je Putin. 

Vezani članci Američka vojska ostavila mnogo opreme u Afganistanu - 4 FOTO Amerikanci iza sebe ostavili i desetke radnih pasa, grupe za zaštitu životinja zgrožene: "To je smrtna presuda za njih" Željka Fuchs-Stone, uragan Ida Hrvatska znanstvenica bila je u srcu uragana koji hara SAD-om: ''U slučaju Ide baš sve se poklopilo. No moguće je da će biti i jačih"

Ruski predsjednik rekao je da će rakete koje će biti smještene u
Poljskoj te radarska postaja u Češkoj biti automatski povezane s američkim nuklearnim arsenalom.

- Prvi puta u povijesti komponente američkog nuklearnog sustava bit će na europskome kontinentu. To mijenja čitavu konfiguraciju međunarodne sigurnosti, rekao je Putin.

Henry Obering, američki general koji predvodi nacionalnu agenciju za proturaketnu obranu, ponovio je u razgovoru za isti list ponudu da se američke rakete stacioniraju u Rusiji, javlja agencija dpa.